Dennis Bruin wil in Hoorn volle kracht verder met Oostereiland óf Hemels

Door : Eric Molenaar: Dinsdag 26 november 2019 om 12:10
 
HOORN

Sinds bekend is dat Dennis Bruin zijn beide horecazaken per direct te koop aanbiedt, krijgt hij berichten van mensen die met hem meeleven, omdat er kennelijk iets tragisch of verdrietigs aan de hand is. Maar nee, Dennis wil hotel en brasserie Oostereiland óf Hemels Eten & Drinken verkopen, om zich helemaal te kunnen richten op de zaak die overblijft.

Achtergrond is de keus van zijn echtgenote Nanda, die haar hart volgt en een pedagogische opleiding is begonnen om het basisonderwijs in te gaan.

Met haar had hij broodjeszaak Klavertje Vier in Amsterdam, nam hij tien jaar geleden Hemels over en later ook het hotel en de brasserie in het voormalige gevangeniscomplex op het Oostereiland. Zij vervult tot nu toe, ook met de boekhouding en dergelijke, een belangrijke rol achter de schermen.

Eeuwig

In de nieuwe situatie wil de 42-jarige Medemblikker – ,,Ik blijf eeuwig in de horeca’’ – zich dus gaan focussen op een van beide zaken. ,,Maar ze liggen me allebei na aan het hart. Het heerlijke aan het hotel is dat het heel breed is. Je spreekt mensen van over de hele wereld. Hemels is kleiner, maar met de openingstijden een stukje makkelijker. Voor het hotel zijn we zeven dagen per week al vanaf 7 uur ’s ochtends open voor ontbijt. De brasserie sluit ’s avonds een uur na de laatste voorstelling van Cinema Oostereiland.

Met Hemels, waar ik de eigenaar van het pand ben, wil ik al langere tijd ook ’s avonds open. Maar dat doe ik steeds niet, omdat het dan te druk wordt. Straks kan dat wel.

Zo heb ik wel meer nieuwe plannen, voor zowel het hotel als Hemels. Hoorn is groot genoeg, over het toerisme hier hebben we niets te klagen. De klantenkring breidt zich nog steeds uit.’’

Animo

Dennis gaat er vanuit dat binnen vier tot zes maanden duidelijk is wat het wordt.

Voor beide zaken is volgens hem behoorlijk animo. Voor de brasserie heeft onder andere Cinema Oostereiland belangstelling getoond. Manager Margret Wagenaar bevestigt dit, maar wil hier op dit moment nog niet verder op ingaan.

De toekomstige pachter (de gemeente is eigenaar) zal in elk geval rekening moeten houden met de bioscoop, want de brasserie ligt tussen de filmzalen in en vervult ook de horecafunctie voor Cinema Oostereiland.

Bron: Dennis Bruin wil in Hoorn volle kracht verder met Oostereiland óf Hemels | Noordhollands Dagblad